Individuelle DDBU Turneringer

  Sønderjysk Billard Info v/ Frede Hansen, Gråsten Billard Club

Individuelle DDBU Turneringer 2020-21

Her hvor der er ved at komme gang i spiller-møder rundt om i klubberne, vil jeg (igen) forsøge at slå et slag for, at nogle flere spillere tilmelder sig noget individuelt billardspil.


Som sagt for et par år siden, er det fuldt forståeligt, at mange spillere er fokuserede på hold-spil, og måske i virkeligheden på den hermed affødte sociale del af gamet, hvortil kommer, at udgifter til transport og forplejning v/hjemmekampe selvfølgelig koster lidt ekstra, hvis man allene.


Men Covid-19 pandemien rejser idag nogle nye perspektiver, idet det for det første ikke er særligt smart, at 3-4 mand klumper sig sammen i én bil, og hvad der er endnu mere interessant:

Ved hold-kampe er man typisk min. 8 spillere i lokalet, og ganske ofte 16 spillere (i tilfælde af dobbelt hjemmebane).

Ved individuelt spil derimod, er man typisk kun 3 spillere + 1-2 domer/listeførere, og sjældent 10 ialt v/dobbelte hjemmekampe.


Rent sportligt synes jeg, at det tyder på ret lave ambitioner, når der på landsplan kun er ca. 4% af spillerne med snit < 5,00, som deltager i individuelt OldBoys, D- eller E-rækkerne, og det er helt uforståeligt, at man i statistikken skal over snit 14,00 før mere end hver 5. ønsker at spille individuelt.


Så kom nu ud af busken med jer inden deadline 15. august - kom ud af den daglige andegård og plej egoet / kom ud og mærk stemningen i andre klubber, hvor man måske finder nye tiltag, som er interessante for introduktion i egen klub.


Til orientering vil jeg gerne nævne, at jeg personligt i den kommende sæson spiller individuelt OldBoys, D-række, Fri carambole kl. C og 5 Kegle kl. A (laveste klasse :-)


Med håbet om, at vi snart kommer godt igang med billardspillet, under iagttagelse af de fine Corona-forholdsregler, som DDBU i samarbejde med DIF har stablet på benene for os.


Frede Hansen, 2020-06-19

medlem af Gråsten Billard Club