Coronakrisen - fremtidens øjenåbner ?

  Sønderjysk Billard Info v/ Frede Hansen, Gråsten Billard Club

Coronakrisen - kan den blive en øjenåbner for vores billardverden ?

 

De fleste af os med en jævn almen viden er godt klar over, at 80% af al infektionssygdom skyldes mangelfuld håndhygiejne, men på trods heraf, ser man sædvanligvis billardspillere gå fra nogle møgbeskidte billardborde, køer og andet udstyr direkte til madservering uden at vaske hænder.

Man tror det er løgn, men jeg har i mine 6-7 billardår til dato aldrig oplevet andre end mig selv, som bekymrer sig om dette (men jeg spiller jo så også kun 70-80 kampe årligt).


Hermed har jeg løftet sløret for, hvorfor man betakker sig de fleste gange, når der bydes på frokost eller lign.

Utallige gange har man forsøgt at sende et signal ved at bekendtgøre, at "jeg skal lige ud og vaske hænder først" i håbet om, at det måske kan inspirere andre  - men nej, det preller af som vand på en gås.

Jeg har endda været udsat for spillere, som puffer mine sirligt anbragte pålægsgafler til side for at grabse rundt med fingrene, hvad f..... er det for noget da ? ! !


Nogen vil spørge, hvorfor jeg ikke adresserer sagen gennem klubberne eller DDBU, men her render man jo blot panden mod en mur, uanset hvad man bringer til torvs.

Det skal retfærdigvis nævnes, at mit skifte til Gråsten Billardklub fra årsskiftet har været yderst succésfuldt, idet klubben til fulde indfrier de info-behov man nu engang har for overhovedet at kunne deltage i turneringer m.v.


Billardverdenen og andre sportsgrene skal være glade for overhovedet at overleve de kommende 1-2 år i bevidstheden om, at mange traditioner og skikke - for ikke at sige uskikke - vil komme til at undergå en kraftig forandring, men den er som sagt også tiltrængt.


Det sørgelige er bare, at klubberne næppe når at vågne op til rettidig selvstændig omhu, men blot sidder afventende som små børn, der skal have at vide hvad de må og ikke må. 


Hvis jeg nogensinde kommer til at spille mere, vil jeg indtage flg. personlige standpunkter, som jeg vil fastholde uanset hvad fremtiden bringer, og uanset prisen:

  • Det er endegyldigt slut med at give hånd (der er mange andre måder at hilse i bedste sportsånd på)
  • Jeg vil fortsatte betakke mig for servering, med mindre det sker på en ordentlig hygiejnisk måde.


Med venlig hilsen 

Frede Hansen, Sønderborg 2020-05-15