SGP Finale / Beretning 2018


      Sønderjysk Billard Info v/ Frede Hansen

Syddansk Senior Billard Grand Prix Finale 2018

På finale dagen den 18. april 2018, var Carl Chr. Frellesen desværre ramt af sygdom, hvilket jo er brand ærgerligt, når man har kvalificeret sig som samlet 2'er set over årets 8 cups.


Jens Skøtt, som indtog 9'pladsen var imidlertid klar, og overtog Carl's plads, således at arrangementet kunne afvikles med sikring af min 3. kampe til alle osv.

i.h.t. gældende regler.


På billederne her til venstre ses finalisterne, som fra venstre mod højre er Tom Kristensen, Gråsten, Bjørn Høeg, Tinglev, Bitten Jørgensen, NordAls, Henning Nielsen, RAA, Svend Aage Hansen, NordAls, Jens Skøtt, Gråsten, Torben Poulsen, Sønderborg. Frede Hansen, Sønderborg tager billedet.


Tom Kristensen vandt pulje 1 med 5 match point foran Bjørn Høeg med 4 MP,

og i pulje 2 var det Jens Skøtt, som blev vinder med maximum (6 MP) foran Svend Aage med 4 MP.


Tom vandt sin semifinale over Svend Aage, medens Jens måtte se sig slået af Bjørn.

I fianalen satte Bjørn turbo på, og vandt ret sikkert over Tom, medens Jens tog 3. pladsen i opgøret med Sv. Aage om denne.

(se de samlede placeringer her nedenfor)


Dagen var sædvanen tro præget af højt humør, god tone og rigtig cup ånd, som det sig hør og bør, og Birthe's (Carl's hustru) hjemmelavede lasagne og fløderand dessert var bare uovertruffen - tak for det Birthe !


Arrangementet sluttede med præmie overrækkelse ved 15.30 tiden, idet Frede Hansen forinden gjorde status over det forgangne år og kiggede frem mod næste sæson.


Som det fremgår af slut stillingen før finalen, har der været 29 spillere på banen i 1 eller flere af de afholdte 8 cups, men samtlige af disse, har været afholdt med 4 puljer á 4 spillere.

Dette siger noget om, at der er et vist beredskab af spillere, som gerne træder til, når der lige mangler 1-2 spillere i, at 16 spillere kommer på banen.


Men dette ændrer ikke ved, at det fortsat er undertegnedes ambition, at arrangementet kan udvikle sig til at mønstre mange flere deltagere, end vi hidtil har set, og HUSK nu: Ved mere end 16 tilmeldinger, fordeler vi os bare på flere spillesteder (max deltager antal er 48).


Nye tiltag fra 2018/19

  • Distancen hæves med 2 point både på faktor og tillæg, dvs. fra august 2018 skal der spilles til en distance beregnet som Snit * 20 + 20 (min. 70)
  • Antal match point inddrages i beregningen af spillernes total placering i cup'en, således at der grupperes på Total placering, Match Point, Snit %.


Andre forslag, skal tilstilles arrangement udvalget skriftligt senest 1. juni 2018 


God sommer, og vel mødt igen til august / Fr. Hansen 2018-04-19