SGP Finale 2017


      Sønderjysk Billard Info v/ Frede Hansen

Syddansk Senior Billard Grand Prix Finale 2017

Endelig oprandt dagen, den 19. april 2017, hvor der 8 bedst placerede fra sæsonens cup spil skulle mødes for at dyste om finalepuljen (kr. 1410), og ikke mindst at tage den første grand prix titel.


Forventningerne var tydeligvis høje, hvilket bl. a. kunne mærkes på, at alle indfandt sig i ekstra god tid, og havde grej og humør m.v. hvor det helst skal være - helt i top!


Loo havde med højeste GP point tal forventeligt valgt sin hjemmebane Nordals BK som dagens arena, og hvor reglementet egentlig foreskriver, at de 8 finalister gensidigt er dommer/listefører for hinanden, ja så havde Nordals BK's ledelse valgt at indkalde fuld dommer/listefører besætning i form af 8-10 frivillige.

- flot gået af Nordals BK, og hvilken team spirit !


Dommer panelet ses på nederste billede, og stående ses fra venstre Anders Jørgensen, Benner, Bitten Jørgensen, Birthe Christensen, Joan Hansen og Svend Hjelm.

Sidende foran fra venstre ses Asger Halkjær, Bjarne Jensen og Peter Christensen.


På billedet her ses dagens kombattanter, og stående ses fra venstre Jørgen Krogh, NAB, Carl Chr. Frellesen, SBC, Bo Boisen, RAA, Svend Aage Hansen, NAB, Mogens Hede, Bov og Jens Skøtt, GBC.

Knælende foran ses fra venstre Frede Hansen, SBC og Loo Nguyen, NAB.


Alle var garanteret 3 kampe i form af indledende puljespil, hvorefter 1. og 2. plads gik i semifinalespil, medens nr. 3. og 4. var ude.


I pulje I tog Loo og Sv. Aage hver 4 match point, men Loo endte som suveræn 1'er med en snit % på 133, medens Sv. Aage måtte nøjes med 87.

Frede og Bo måtte nøjes med hver 2 point, og var hermed ude.


I pulje II endte Carl Chr. som prygelknabe med 0 point, medens Mogens, Jørgen og Jens alle tog hver 4, hvormed der jo var spænding om hvem der røg ud.

Jørgen trak det korteste strå - hvis der er noget der hedder sådant - med snit% 110, medens Jens og Mogens præsterede henholdsvis 112 og 125.


I semifinale I lagde Loo lige et lag mere på sin snit%, som røg op på 142, og selvom Jens spillede pænt med ca. 125% var det altså ikke nok til at nå finalen.


Semifinale II røg Mogens under snit, hvilket var lidt skuffende efter lige at have brændt 2 kampe af med snit% 164, og Svend Aage tog fremdeles denne finale plads (159%)


I kampen om 3.-4. plads spillede både Jens og Mogens pænt over snit, men det blev Mogens som trak det længste strå.


I finalen kunne man opleve en suveræn Loo Nguyen - ja sandelig om han ikke gjorde det igen og bragede sin snit% helt op på 181%, og her må det være på sin plads at nævne, at Loo var tilmeldt med et snit på 9,96.

Svend Aage måtte se sig slået, men spillede pænt lige omkring snit.


Til venstre herfor ses det samlede finale resultat, og der skal herfra lyde et

Stort tillykke med Grand Prix titlen til Loo, men også tillykke til øvrige præmie tagere. (der har trods alt været 24 spillere på banen)


På baggrund af det store engagement Nordals BK har udvist omkring afviklingen af samtlige

8 cups og ikke mindst dette finale arrangement - ja så synes det velfortjent, at top præmierne

er gået til medlemmer fra denne klub.


God sommer, og vel mødt igen til august / webmaster